Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Pelajari Contoh Soal TOEFL Berikut, Lengkap Plus Jawaban

contoh soal toefl

Ingin mencapai skor TOEFL sesuai target? Maka kamu harus mempersiapkan diri terlebih dahulu dengan mengikuti Les TOEFL.

Kamu juga bisa mengikuti TOEFL Simulation Test agar tahu bagaimana suasana tes yang sebenarnya. Dengan begitu, kamu akan siap menghadapi tes yang sesungguhnya.

Salah satu cara mempersiapkan diri menghadapi TOEFL adalah dengan mengerjakan latihan soal. Pelajari contoh soal TOEFL berikut ini.

Soal Structure and Written Expression

Seksi ini dirancang untuk mengukur pemahamanmu dalam bahasa Inggris tertulis.

Structure

1. Refrigerating meats ________ the spread of bacteria.

A. slows

B. slowing

C. to slow

D. is slowed

Answer: A. slows

2. Throughout the animal kingdom, ________ bigger than the elephant.

A. whale is only the

B. is the whale only

C. only whale is the

D. only the whale is

Answer: D. only the whale is

3. The fact ________ credit cards are widely available has made them a popular form of payment.

A. of

B. that

C. is that

D. which is

Answer: B. that

4. The Constitution gave the legislative branch of government ________ to pass laws.

A. the power

B. has the power

C. the power is

D. of the power

Answer: A. the power

Written Expression

5. The gopher (A) digs not only with the (B) claws strong of its two front feet (C) but also with its (D) overhanging front teeth.

Answer: B. claws strong

6. Granville Woods is (A) credited with (B) inventing a steam boiler (C) furnaces in (D) the 1880s.

Answer: C. furnaces

7. A (A) deficient of folic acid is (B) rarely a problem in humans (C) because the vitamin is present in a (D) wide variety of foods.

Answer: A. deficient

8. (A) Electrical disturbances on Earth (B) are frequently caused (C) for storms (D) on the surface of the Sun.

Answer: C. for

9. The (A) internationally famous dancer Maria Tallchief (B) demonstrate that (C) the quality of ballet in North America could equal (D) that of the ballet in Europe.

Answer: B. demonstrate

10. (A) As two nuclei move closer together, (B) their mutual electrostatic potential energy (C) becomes (D) more large and more positive.

Answer: D. more large

Soal Reading Comprehension

Seksi ini dirancang untuk mengukur kemampuanmu membaca dan memahami bacaan singkat.

Reading Comprehension

The Alaska pipeline starts at the frozen edge of the Arctic Ocean. It stretches southward across the largest and northernmost state in the United States, ending at a remote ice-free seaport village nearly 800 miles from where it begins. It is massive in size and extremely complicated to operate.

The steel pipe crosses windswept plains and endless miles of delicate tundra that tops the frozen ground. It weaves through crooked canyons, climbs sheer mountains, plunges over rocky crags, makes its way through thick forests, and passes over or under hundreds of rivers and streams. The pipe is 4 feet in diameter, and up to 2 million barrels (or 84 milliongallons) of crude oil can be pumped through it daily.

Resting on H-shaped steel racks called “bents,” long sections of the pipeline follow a zigzag course high above the frozen earth. Other long sections drop out of sight beneath spongy or rocky ground and return to the surface later on. The pattern of the pipeline’s up-and- down route is determined by the often harsh demands of the arctic and subarctic climate, the tortuous lay of the land, and the varied compositions of soil, rock, or permafrost (permanently frozen ground). A little more than half of the pipeline is elevated above the ground. The remainder is buried anywhere from 3 to 12 feet, depending largely upon the type of terrain and the properties of the soil.

One of the largest in the world, the pipeline cost approximately $8 billion and is by far the biggest and most expensive construction project ever undertaken by private industry. In fact, no single business could raise that much money, so eight major oil companies formed a consortium in order to share the costs. Each company controlled oil rights to particular shares of land in the oil fields and paid into the pipeline-construction fund according to the size of its holdings. Today, despite enormous problems of climate, supply shortages, equipment breakdowns, labor disagreements, treacherous terrain, a certain amount of mismanagement, and even theft, the Alaska pipeline has been completed and is operating.

1. The passage primarily discusses the pipeline’s

A. operating costs

B. employees

C. consumers

D. construction

Answer: D. construction

2. The word “it” in line 5 refers to the

A. pipeline

B. ocean

C. state

D. village

Answer: A. pipeline

3. According to the second paragraph, 84 million gallons of oil can travel through the pipeline each

A. day

B. week

C. month

D. year

Answer: A. day

4. The phrase “Resting on” in line 15 is closest in meaning to

A. Consisting of

B. Supported by

C. Passing under

D. Protected with

Answer: B. Supported by

5. The author mentions all of the following in the third paragraph as important in determining the pipeline’s route EXCEPT the

A. climate

B. lay of the land itself

C. local vegetation

D. kind of soil and rock

Answer: C. local vegetation

6. The word “undertaken” in line 31 is closest in meaning to

A. removed

B. selected

C. transported

D. attempted

Answer: D. attempted

7. According to the last paragraph, how many companies shared the costs of constructing the pipeline?

A. three

B. four

C. eight

D. twelve

Answer: C. eight

8. The word “particular” in line 35 is closest in meaning to

A. peculiar

B. specific

C. exceptional

D. equal

Answer: B. specific

9. According to the last paragraph, which of the following determined what percentage of the construction costs each member of the consortium would pay?

A. How much oil field land each company owned

B. How long each company had owned land in the oil fields

C. How many people worked for each company

D. How many oil wells were located on the company’s land

Answer: A. How much oil field land each company owned